Over mij

Diploma's Studiedagen

Wie ben ik?

Mijn naam is Marion van Kapel-Van de Voort. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen: een dochter (meer begaafd) en een zoon (hoogbegaafd). Ik werk ruim 25 jaar in het onderwijs, ik ben begonnen in de Jordaan in Amsterdam en werk nu al ruim 20 jaar op de RK Regenboogschool in Rotterdam.
Mijn interesse voor het individuele kind was altijd al groot. Ik heb vele workshops gevolgd op allerlei gebied. Mijn interesse voor (hoog) begaafdheid kwam toen bleek dat onze kinderen zich cognitief veel sneller ontwikkelden dan de meeste kinderen van hun leeftijd. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe machteloos je als ouder kunt staan als blijkt dat je kind onderpresteert en niemand weet hoe je dat kunt oplossen.

Sinds 2008 maak ik deel uit van de werkgroep TALENT, kennispunt voor begaafdheid van de RVKO. Naast mijn werkzaamheden als groepsleerkracht ben ik coördinator Talent, leerkracht van de Leer Extra Dingengroepen (LEDgroepen), r.t. leerkracht en begeleid ik enkele zogenaamde ‘rugzakkinderen’.

Naast deze onderwijstaken werk ik nauw samen met IEQuest (www.iequest.nl) en het Landelijk Informatie Centrum Hoogbegaafdheid (www.LICH.nl).